Ruben Jonker

Ruben Jonker (geboren in 1991) en opgegroeid in Almere. Tijdens de studie Ruimtelijke Planning aan de Wageningen Universiteit heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van sport en recreatie. Daarnaast heb ik ook een sterkte interesse in omgevingspsychologie en gedragsbeïnvloeding in de (openbare) ruimte.

Na mijn studie ben ik werkzaam geweest bij de gemeente Amsterdam als adviseur gedragsbeïnvloeding, als onderdeel van het gebiedsteam Centrum. Mijn werkgebied bestond uit alom bekende gebieden zoals de Wallen, Leidseplein en Rembrandtplein, in het hart van de Amsterdamse binnenstad. 

Na ruim twee en een half jaar gewerkt te hebben bij de gemeente Amsterdam was het in 2021 tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. De voorkeur ging uit om meer binnen de ruimtelijke ordening aan de slag te gaan, gecombineerd met mijn voorkeur voor sport en recreatie. Zo ben ik ook bij Raacc terecht gekomen, waar de verscheidenheid aan projecten mij de kans gaf om mij breed te ontwikkelen.

In de loop der tijd zijn er al heel wat projecten langs gekomen; van voorbereidende werken voor sportparken tot het begeleiden van bestemmingsplanprocedures in het buitengebied. De wens is uiteindelijk om mijn kennis van ruimtelijke planning, sport en recreatie in te zetten om mensen persoonlijk te begeleiden bij het ontwikkelen van bouwprojecten en ruimtelijke ontwikkelingen.

Maak kennis met Ruben via LinkedIn
of neem contact op: 06 38017131