DCIM101MEDIADJI_0625.JPG

Analyse ontwikkelingsmogelijkheden bij verkoop

De familie Nijhof heeft al jaren een agrarisch bedrijf in het buitengebied bij Loenen. Er is helaas geen opvolger gevonden om het bedrijf voort te zetten. De familie is van plan om de boerderij te verkopen en wil bij de verkoop graag een bijlage met de ontwikkelingsmogelijkheden toevoegen. Op die manier kan de boerderij verkocht worden als agrarisch bedrijf, maar ook als ontwikkelingslocatie voor andere gebruiksmogelijkheden.ย 

Om de mogelijkheden te toetsen bij de gemeente heeft Raacc een principeverzoek ingediend, met daarin verscheidene opties. Er is bijvoorbeeld de optie om een extra burgerwoning te ontwikkelen middels het Rood voor Rood principe, maar ook de optie om een maatschappelijke instelling, zoals een zorgboerderij hier te beginnen. Deze opties zijn in overleg met de gemeente Apeldoorn doorgesproken en getoetst op haalbaarheid en wenselijkheid.

Als eindresultaat heeft Raacc voor de familie Nijhof een complete bijlage gemaakt wat bij de verkoop gebruikt kan worden. Deze bijlage bevat een analyse van de ontwikkelingsmogelijkheden, het antwoord van de gemeente op het principeverzoek en de geldende vergunningen op het gebied van de natuurbeschermingswet en milieu. Op die manier kan een potentiรซle koper een compleet zicht krijgen op alle mogelijkheden die dit perceel kan bieden.