DCIM101MEDIADJI_0625.JPG

vergunningen

Als u wilt bouwen of gronden wil gebruiken, dan dient dit te passen binnen het bestemmingsplan of omgevingsverordening. Indien uw gewenste ontwikkeling niet past, dan is het wellicht mogelijk om van de ruimtelijke regels af te wijken door middel van een omgevingsvergunning. Daar zijn in het bestemmingsplan meerdere opties voor opgenomen. Raacc verkent graag voor u wat hier de mogelijkheden zijn.

Vergunningsaanvragen worden digitaal ingediend, door middel van het invullen van een vragenlijst. Aangezien onze werkwijze zich kenmerkt door altijd in gesprek te blijven met u en gemeente, voegen wij ook een ruimtelijke onderbouwing toe bij de aanvraag. Dit vergroot de kans op een positieve reactie en houdt altijd de deur open voor een vervolg gesprek in het geval van een negatieve reactie.

Daarnaast is het mogelijk dat er bepaalde onderzoeken, zoals bodemonderzoek of een archeologische verkenning, noodzakelijk zijn. Raacc helpt u graag bij het vinden van de juiste vakspecialist voor deze onderzoeken.

De duur van een vergunningsprocedure hangt af van de complexiteit van de aanvraag. Een reguliere aanvraag heeft een doorlooptijd van 8 weken, met een mogelijke verlenging van 6 weken. Een uitgebreide procedure heeft een beslistermijn van 26 weken.

Vergunningsvrij

Wellicht is het zelf mogelijk om de plannen vergunningsvrij te realiseren. De vergunningsvrije regelingen bieden tegenwoordig veel mogelijkheden om kleinschalige projecten te realiseren. Uitbouwen, kleine schuren, garages, carports, veranda’s, en nog veel meer plannen zijn realiseerbaar via deze regeling. Belangrijk daarbij is dat er wordt voldaan aan de gestelde voorwaarden. Wij controleren bij elk project altijd naar de vergunningsvrije mogelijkheden, zodat u wellicht een hoop kosten kunt besparen.

Raacc helpt u graag bij het doorlopen van de vergunningsprocedure. Onze adviseurs hebben een ruime ervaring met uiteenlopende aanvragen. Ons doel is om u met u mee te denken en u te ontzorgen. Wij verzorgen o.a.:

  • Advies en projectbegeleiding

  • Het opstellen van ruimtelijke onderbouwingen

  • Het uitzetten van de benodigde onderzoeken

Wilt u meer informatie over de vergunningprocedure of gaat u graag met ons in gesprek over uw ruimtelijke ontwikkeling? Neem dan gerust contact met ons op.