DCIM101MEDIADJI_0625.JPG

De Boschweide Wijnen

Net ten noordwesten van Brummen zal aan de Rhienderensestraat binnenkort de wijngaard โ€œDe Boschweide Wijnenโ€ gebouwd worden. Deze wijngaard wordt gerund door Lorenzo en Judith die als doel hebben om de beste wijn van Brummen te maken. Deze zal verkocht worden in de omgeving bij de lokale ondernemers, om zo de identiteit van deze lokale wijn zo puur mogelijk te houden. Ook komt er de mogelijkheid om workshops en educatieve bijeenkomsten bij te wonen over de geproduceerde wijnen en het proces daar omheen. Dit allemaal in en om de kenmerkende boerderijwoning De Boschweide.

Raacc heeft Lorenzo en Judith geholpen bij de voorbereidende zaken omtrent de verbouwing van de boerderijwoning en de aanleg van de nodige bedrijfsgebouwen. Tijdens het eerste verkennende gesprek bij de gemeente werd al duidelijk dat alle partijen enthousiast zijn over de wijngaard en dat de gemeente graag meewerkt om deze plannen te realiseren. De vergunningsprocedure die daarop volgde werd vervolgens ook vlot doorlopen, waarbij goed en informeel overleg tussen de ondernemers, architect Cees Hofman van HW Architecten, gemeente en Raacc centraal stond. Dit heeft ervoor gezorgd dat alle partijen terug kunnen kijken op een goede samenwerking.

Op dit moment zijn de bouwwerkzaamheden in volle gang. Eerst zal de oude boerderij worden verbouwd en worden opgeknapt naar de huidige leefstandaarden, waarbij de karakteristieke vorm en uitstraling behouden blijft. Vervolgens zal ook de wijngaard steeds meer vorm krijgen. De eerste oogst staat gepland voor 2027. We verheugen ons hier nu al op!