DCIM101MEDIADJI_0625.JPG

Meldingen

Als ondernemer in het buitengebied krijg je veel te maken met een verscheidenheid aan milieuregels. Stikstof, fijnstof, ammoniak, noem maar op. Wanneer een bedrijf het milieu belast, dan moet een milieuvergunning worden aangevraagd of een melding Activiteitenbesluit worden gedaan. Bij kleine belastingen is het zelfs mogelijk dat dit helemaal niet nodig is. Wat exact nodig is in uw situatie kan lastig te bepalen zijn, het is soms onmogelijk om alle regels te onthouden. Raacc kan u daarbij adviseren. Onze adviseurs hebben ruime ervaring op dit gebied en zijn op de hoogte van de huidige regelgeving. Wij helpen u graag de juiste procedures te doorlopen.

Diensten die wij leveren:ย 

  • Advies
  • Aanvragen milieuvergunning
  • Melding activiteitenbesluit

Wilt u meer informatie over meldingen en milieuvergunningen of gaat u graag met ons in gesprek om uw situatie door te spreken? Neem dan gerust contact met ons op.

Aerius berekening

Als gevolg van een uitspraak van de Raad van State van 29 mei 2019 is het noodzakelijk om bij nieuwe ontwikkelingen de invloed van stikstof op nabijgelegen Natura-2000 gebieden te onderzoeken. Bij bouwprojecten of ruimtelijke ontwikkelingen is het daarom nodig dat er een berekening wordt toegevoegd, wat inzicht geeft in de stikstofdepositie tijdens de bouw en gebruiksfase. Dat wordt gedaan door middel van een Aerius berekening.

Raacc helpt u hier graag mee verder.ย Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.