DCIM101MEDIADJI_0625.JPG

Omgevingsvergunning mini camping Molenallee

De familie Preusterink had een droom: om een voormalige camping in het prachtige Loenen weer nieuw leven in te blazen en deze uit te breiden naar 25 plaatsen, een volwaardige camping op een unieke plek op de Veluwe. De camping is gelegen op het landgoed rondom Kasteel Ter Horst, een beschermde buitenplaats.

Echter, door de ligging binnen een beschermde buitenplaats, werden er aanvullende eisen gesteld voor de aanvraag van de uitbreiding. Ons team heeft het proces voor de eigenaren van de camping begeleid. Wij hebben de volgende stappen ondernomen:

  • Begeleiding richting gemeente
  • Opstellen landschappelijke inpassing
  • Aanvraag omgevingsvergunning
  • Aanvraag subsidie voor isolatie maatregelen

De camping is onderdeel van de rijksbeschermde buitenplaats van Huis ter Horst. Hierdoor was goed overleg nodig met verschillende instanties, zoals de gemeente Apeldoorn, de provincie Gelderland, het Gelders Genootschap, Rijksmonumenten en de landgoedeigenaar. Door een gesprek met deze partijen op locatie te organiseren, ontstond er een positieve houding voor de planontwikkeling en uitbreiding van de camping.

Er zijn wel enkele eisen gesteld, zoals het inpassen van elektriciteitspaaltjes, het laaghouden van beplanting langs de Molenallee voor een heldere doorkijk en het vervangen van aanwezige buksbomen voor meidoorn of gelderse roos langs de gehele oprit.

De omgevingsvergunning heeft ervoor gezorgd dat de eigenaren van de mini camping hun droom kunnen verwezenlijken en de camping kunnen uitbreiden. Wilt u ook een omgevingsvergunning aanvragen en weet u niet waar u moet beginnen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via ellen@raacc.nl, wij helpen u graag verder.