DCIM101MEDIADJI_0625.JPG

Vervanging rieten dak – Apeldoorn

Voor een woning in het westen van Apeldoorn, nabij het Sprengenbos, kregen wij de vraag van Roy Hamer Rietdekker uit Loenen om de vergunningen in orde te maken voor de vervanging van het dak. Deze karakteristieke woning wordt gekenmerkt door een rieten kap, waar de omliggende woningen met name zijn voorzien van een pannendak. De constructie is echter aan vervanging toe. 

Tijdens deze verbouwing zal door Roy het traditionele dak worden vervangen door een schroefdakconstructie. Er worden meteen isolatieplaten aangebracht, om op die manier de woning te verduurzamen. Aangezien de draagconstructie hiermee wordt aangetast, is een vergunningsaanvraag nodig. Raacc heeft dit voor hem verzorgt.

Tijdens de vergunningsaanvraag zijn de nieuwe constructieberekening en het asbestonderzoek overlegd bij de gemeente. Dit was nodig om aan te tonen dat de verbouwing en het gebruik van het nieuwe dak veilig is. Na wat vragen en opmerkingen vanuit de welstandscommissie van de gemeente Apeldoorn, heeft Raacc enkele visuele representaties aangeleverd. Na overleg met de commissie is de gemeente akkoord.

De werkzaamheden kunnen beginnen. We zijn benieuwd naar het eindresultaat, maar Roy kennende zal dit wel goed komen!