DCIM101MEDIADJI_0625.JPG

De Herberg – Grafhorst

Midden in Grafhorst staat een oud kerkgebouw, met een kerkzaal, een consistorie en twee kleine zaaltjes. Dit gebouw wordt allang niet meer gebruikt voor kerkdiensten, de laatste kerkdienst is in 2016 hier gehouden. Verder vervulde het de rol van buurthuis waar enkele lokale verenigingen hun bijeenkomsten houden. Verder wordt het pand gebruikt voor opslag, wat toch jammer is voor zo’n kenmerkend en uniek gebouw. Door financiële problemen dreigde sluiting van de kerk.

Een lokale ondernemer en inwoner van Grafhorst heeft dit gebouw gekocht met de intentie om hier een unieke horecagelegenheid te creëren, om zo nieuw leven in het gebouw te blazen. Het is een kleine gelegenheid, wat zich met name richt op die fietsende voorbijganger die even wil aanleggen voor een kopje koffie met wat lekkers of dat groepje wandelaars wat gezellig wil komen lunchen. Daarnaast blijven ook de dorpsverenigingen meer dan welkom om doordeweeks gebruik te maken van de ruimtes. Het kerkgebouw zal echt weer een centrale functie hebben in het dorp, een echt dorpshuis.

Om dit alles mogelijk te maken heeft Raacc de vergunningsprocedure verzorgd en enkele situatieschetsen gemaakt. Op dit moment lopen nog de aanvullende horecavergunningen, maar die verwachten we snel binnen te krijgen. Aankomende lente kunnen we dus tijdens een lekker fietstochtje in de buurt van Kampen hier een verfrissend drankje halen. 

https://www.destentor.nl/kampen/kerk-in-grafhorst-wordt-de-herberg-anders-blijft-hier-helemaal-niets-meer-over~a4e033a2/