DCIM101MEDIADJI_0625.JPG

Vooroverleg bouw Schuur

In mei 2021 kregen we de vraag om de mogelijkheden voor de bouw van een schuur te onderzoeken achter een woning net buiten de bebouwde kom van Eerbeek. Eerder hebben we al de verbouw met aanbouw van de woning vergund gekregen en dat was goed bevallen bij de opdrachtgever. Deze opdracht was echter een stuk ingewikkelder.

De moeilijkheid van deze opdracht was dat de verschillende regelingen waarmee bouwwerken vergund kunnen worden, andere begrippen voor bouwwerken gebruiken. De termen “bijbehorende bouwwerken” en “bijgebouwen” liepen door elkaar, beide met een eigen maximum aan bouwoppervlakte. Afhankelijk van de regeling, vielen gebouwen onder de ene regeling of onder de andere.

Daarnaast lopen de vergunningsplichtige- en vergunningsvrije regelingen door elkaar, waardoor er oppervlakteberekeningen door elkaar kunnen lopen. Dit kan ook nog van invloed zijn op de eerder geregelde aanbouw van de woning. Zorgvuldigheid was dus noodzakelijk bij deze aanvraag.

In de gesprekken met de gemeente die we namens onze opdrachtgever hebben gevoerd, kwam al snel de lastigheid van deze opdracht naar voren. Samen met de behandelend ambtenaren hebben we gezocht naar mogelijkheden om het maximale bouwoppervlak te kunnen realiseren. Na flink wat heen en weer gebel en gemail zijn we toch met een positief resultaat terug gekomen bij onze opdrachtgever.

Door gebruik te maken van enkele hiaten in de wet- en regelgeving is het mogelijk om een schuur te bouwen van 111m². Dat is niet de gewenste 150m², maar wel genoeg voor de opslag van wat materiaal en kleine voertuigen. Zodra de bouwtekeningen klaar zijn, vragen wij met plezier de bouwvergunning aan.

Deze opdracht is een prachtig voorbeeld van de kracht van Raacc. Door persoonlijk in gesprek te gaan met de betrokken partijen, zowel met de opdrachtgever als met de gemeente, is het mogelijk om zelfs in lastige situaties tot een goede oplossing te komen. Advies en begeleiding op maat is en blijft het devies met het beste resultaat voor de klant.